En stor blomst i ringen

En stor blomst i ringen

Min farmor har altid brugt sine margueritsmykker. Både de store øreklips og brochen. Jeg har altid syntes, de var noget helt særligt, fra jeg var helt lille. Det er bare en smuk blomst. Hun har dem også som staude i hendes have. De står endda flere steder. Så jeg forbinder ikke kun den blomst med smukt, dansk design, jeg forbinder dem med sommerferier i hendes hus og alle de gange, jeg har set hende og været sammen med hende gennem hele mit liv.

En mere moderne udgave

Jeg kan dog ikke forestille mig, at jeg ville bruge en broche. Det hører til en anden tid og en anden generation. Det samme gælder de store øreklips. Jeg ville vælge en model,der var mindre. Men den smukke blomst fås i mange udgaver, og jeg har forelsket mig i den lidt store udgave som en ring. Men jeg ville have den ægte marguerit, og der er åbenbart mange, der laver en eller anden udgave.

Det har jeg fundet ud af skyldes, at der var flere guldsmede, der begyndte at fremstille det smukke smykke, hvis historie er noget mere glamourøs, end jeg troede, og som i øvrigt er fra Sverige. Men det er her i landet, det er blevet populært, og en af de guldsmede, der stod bag de oprindelige, det er lund copenhagen.

Det er stadig et smykke, der bruges af kongehuset, og jeg forstår hvorfor. Jeg synes lige så godt om det, og selvom det skyldes min farmor og ikke kongehuset, så vil jeg bære min ring med samme stolthed og glæde.

Og når jeg tager lige den ring på, så skænker jeg altid min farmor en varm tanke. Jeg håber, at min ring en dag vil få nogen til at tænke på mig på samme måde. Det ville være lidt sjovt at vide.